• 3 ultimate baner (50m × 25m)
  • Runde 1: første mann til 4 mål, tidstak på 10 minutter
  • Runde 2: første mann til 5 mål, tidstak på 15 minutter
  • Finalen: første mann til 7 mål, tidstak på 20 minutter
Den 8. årlige Ultimate Cup siden 2002 spiltes på AKA Arena og var en spennende opplevelse for barna i 7. trinn fra skolene Veien, Helgerud og Hønefoss. Lagene fra Veien og Helgerud spilte best i 2. runden og fikk komponere hver sin all-star lag for å kjempe om vandretroféet i finalen.

Skolene kom med 3 lag hver og spilte først en intern seedingsrunde. Deretter spiltes det tellende kamper i runde 2, hvor de to skolene som fikk flest poeng totalt på de tre banene tilsammen kom til finalen. Derfor måtte alle lagene fra hver skole prestere for at deres skole skulle komme til finalen. Etter runde 2 ble det klart for Veien og Helgerud å møttes i finalen.

Skolene satte sammen hver sin all-star lag før finale kampen. Begge lag hadde god kontroll på discen, og Helgerud startet frisk med flere nesten-mål. Veien var først med scoring, så kom Helgeruds eneste mål. Etter litt frem og tilbake fant Veien flytten, og målene kom en etter den andre. Veien beholdt roen og sørget for seier i årets Ultimate Cup, 7-1 over Helgerud.

Ungdomsansvarlig for ultimate i Sverige, Martin Loa Carlsson, var også tilstedet under turneringen. Ved turneringsslutt fortalte han elevene at han ble imponert over deres spilleferdigheter -- spesielt siden de fikk bare 3 timer instruksjon fra Hønefoss Discsport Klubb (i slutten av 6. klasse) og litt trening i gymtimen i høst før cupen. Meget bra!

KAMPOPPSETT
Hønefoss Ultimate Cup er et årlig arrangement for 7. klasse elever. I år skal skolene Veien, Helgerud og Hønefoss delta. Dette er åttende året på rad at Ultimate Cupen arrangeres. Det vil garantert bli en spennende og gøy opplevelse for alle sammen!

Når tiden går ut, så spiller man ferdig målet (til et av lagene scorer). Hvis tiden går ut mellom målene (dvs, mens lagene stiller opp på mållinjene for å gjøre seg klare til neste poenget), spiller man ett mål til.

Runde 1: (seedingsrunde)
Skolene får hver sin bane (pulje) hvor sine 3 lag spiller 2 kamper hver. Lagene får poeng etter hver kamp (se poeng fordeling). Lagene i hver pulje med flest poeng etter endt puljespill kommer i 1. plass i Runde 1. Runde 1 er kun en seedingsrunde. Tiebreak regler hvis nødvendig for å bestemme hvilken plass lagene kom i for hver pulje i Runde 1.

1. kampene: 09.30 - 09.40
2. kampene: 09.45 - 09.55
3. kampene: 10.00 - 10.10

Poeng fordeling: Vant = 2, Uavgjort = 1, Tap = 0

Tiebreak: (trer i kraft hvis 2 eller flere lag har like mange poeng etter endt Runde)
1. head-to-head, hvis 2 lag (dvs. hvilket lag som vant mellom disse to)
2. målforskjell
3. flest scorede mål
4. diskflipp

Runde 2:
De 3 lagene som kom på 1. plass i Runde 1 spiller på bane 1.
De 3 lagene som kom på 2. plass i Runde 1 spiller på bane 2.
De 3 lagene som kom på 3. plass i Runde 1 spiller på bane 3.

1. kampene: 10.50 - 11.05
2. kampene: 11.15 - 11.30
3. kampene: 11.40 - 11.55

Alle skoler/lag går til Runde 2 med 0 poeng. Hvert lag spiller 2 kamper. Lagene får poeng etter hver kamp. Skolen som får flest poeng i de 3 puljenen tilsammen i Runde 2 kommer i 1. plass; nest flest poeng kommer i 2. plass, osv. Tiebreak regler hvis nødvendig.

Finalen: spilles mellom skolene som kommer i 1. og 2. plass i Runde 2. Skolene kan sette sammen hver sin all-star lag som skal spille i finalen.

Tiebreak (Runde 2): inkluderer poeng/mål fra skolens lag i alle puljene -- sett som ett lag -- og trer i kraft hvis 2 eller flere skoler har like mange poeng etter endt Runde.

Tiebreak: (trer i kraft hvis 2 eller flere lag har like mange poeng etter endt puljespill)

11.40 - 11.55 1.pl-2 vs 1.pl-3 2.pl-2 vs 2.pl-3 3.pl-2 vs 3.pl-3
De to skolene som får flest poeng i de 3 puljenen tilsammen i Runde 2 skal komponere hver sin all-star lag til finalen.